o-nas_darja-luka-cernivec_ustanovitelja_sidro-zbilje
o-nas_darja-luka-cernivec_ustanovitelja_sidro-zbilje-horizontal
Ustanovitelja

Darja in Luka Černivc

Naša zgodba sega v leto 2010, ko je svojo poslovno pot začel takrat 25-letni Luka Černivc. Prve izkušnje si je ob starših gostincih nabiral doma, znanje pa nadgradil v srednji gostinski šoli v Ljubljani. Ob vodenju lastnega lokala v Bizoviku je na idilični lokaciji ob Zbiljskem jezeru zgradil ribjo restavracijo in prostor za dogodke v toplejšem delu leta.

Leta 2012 se je Luku zasebno in poslovno pridružila Darja. Poleg ljubezni ju je družila tudi strast do organizacije dogodkov, ki jo je Darja kaj kmalu udejanjila z delom v Gostinstvu Sidro.

Ob povečanem obsegu dela sta Darja in Luka leta 2018 sodobno in kreativno zasnovala še večji prireditveni prostor z ogrevalno-hladilnim sistemom ter dogodke razširila na vse dni v letu.

»Zaljubljena sva v svoje delo in vedno pripravljena na nove izzive. Zavedava se, da je za uspeh zaslužna celotna ekipa Gostinstva Sidro – smo kot razširjena, mladostna in inovativna družina.«

Glavni kuhar

Rožle Žan Brelih

Danes 23-letni Rožle Žan je že kot majhen otrok pri kuharskih opravilih rad pomagal svoji babici. Od izdelovanja širokih rezancev do peke piškotov, kuhalnice in lonci so bili njegova najljubša igrača. Svojo strast je nadaljeval na srednji gostinski šoli in z delom v različnih slovenskih restavracijah. Preizkusil se je tudi na tekmovanjih slovenske kuharske reprezentance in osvojil 3. mesto na Kuharski Olimpijadi 2016.

Leto dni se je kalil v enem butičnih hotelov v Sloveniji, nato pa se zaposlil v protokolarnem objektu Brdo pri Kranju. Po vseh nabranih izkušnjah je ustanovil lastno podjetje Kaos Okusov in večkrat sodeloval pri projektih Gostinstva Sidro.

V letu 2019 se je celostno pridružil ekipi Gostinstva Sidro, kjer uigrano in s polno paro kujemo načrte ter uresničujemo cilje. Rožle vodi ekipo kuharjev in skrbi za vedno inovativno ter raznoliko ponudbo jedi, pa tudi za celostno podobo vsakega dogodka.

rozle-brelih_kaos-okusov_glavni-kuhar_sidro-zbilje
Kuharica

Mija Razpet

Mijo vselej vodi ljubezen do kuhe – doma razvaja sina in življenjskega sopotnika, v službi pa s toplino pripravlja jedi za večje skupine ljudi.

Že iz otroštva goji strast do peke sladkih dobrot pod mentorstvom stare mame. Želja po kuhanju se namreč prenaša iz roda v rod, Mija pa je kot prva v družini izučena poklica kuharice, ki ga je pridobila v SŠGT Ljubljana.

Ob šolanju je izkušnje pridobivala v gostilni pri Kuklju v Velikih Laščah in v hotelu Larix v Kranjski Gori, zaposlila pa se je v Gostišču Rožmarin v Dobrovi pri Ljubljani. Sledila je zaposlitev v podjetju Agrobar, d.o.o., kjer je v dveh desetletjih pridobila ogromno znanja in bogatih izkušenj.

V letu 2018 je z ekipo Gostinstva Sidro začela odkrivati nove kulinarične in inovativne pristope ter se preizkusila v vodenju kuharjev. Z veseljem se spopada s kuharskimi izzivi in sprejema nova kulinarična znanja, ki jo bogatijo ter dopolnjujejo.

"Hvala za vse, vaše ekipa se je odlično odrezala, ljudje so bili zadovoljni, tako da smo bili zadovoljni tudi mi. Lep pozdrav za enkrat in smo na vezi za prihodnje leto. "

Jure Vozelj, SMC
Kontaktirajte nas

Pošljite povpraševanje
za izpeljavo vašega dogodka.

Kontaktiranjte nas in z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja in vam pomagali do brezskrbne organizacije nepozabnega dogodka.